Sivut

tiistai 15. maaliskuuta 2011

Touhuiluja


Ollaan puuhailtu kaikenlaista, vaikka blogi ei ole ihan niin tiuhaan päivittynytkään. Jemma kasvaa huimaa vauhtia (painoa löytyy jo 5,6 kg) ja oppii koko ajan uutta. Viimeiset kolme yötä se on nukkunutkin tosi hyvin, minkä seurauksena myös emäntä muistuttaa taas vähän vähemmän zombia.. :) Pureminenkin on ehkä hieman vähentynyt, eilisilta vietettiin jo poikkeuksellisen rauhallisissa merkeissä.Jemman kanssa ollaan treffailtu koirakavereita aika ahkerasti. Ollaan käyty tutustumassa mm. Lauran pikkukoiriin, Camin lepparikoiraan Frodo-lagottoon sekä nelikuiseen Korppu-labradoriin. Loppuviikosta olisi taas parit treffit suunnitteilla. :) Jemma on ollut ihan ylireipas ja tykkää tehdä tuttavuutta, vaikka toinen osapuoli ei olisikaan ihan yhtä innoissaan. Jossain vaiheessa olisi tarkoitus treffata myös pentuesisaruksia, kunhan vain saataisiin porukalla sovittua joku sopiva ajankohta kunnon pentupaineille. Camikin on jo vähän alkanut leikittää pikkusiskoaan. Aiemmin niiden yhteiset leikit vaativat aina pohjalle kunnon bichon-hepulin, mutta nyt olen yllättänyt tyypit pari kertaa leikkimästä ihan muutenkin. Ihanat!

 "Ei kyllä oltu leikkimässä. En ainakaan myönnä mitään."

Pikkuipana pääsi sunnuntaina parturiin, kun testailin uutta trimmikonetta. Trimmauskoneen käyttö on tuttua ainoastaan töistä, missä olen ajellut pahasti takkuuntuneita potilaita kaljuksi. Oli siis aika jännittävää puuhaa aluksi. Ajelin pelkän kuonon, koska siihenkin kului ensikertalaiselta ihan kiitettävästi aikaa, enkä viitsinyt kiusata pukkuista enempää. Lopputulos oli jopa ihan siisti, ainakin omaan silmään, ja pentunen käyttäytyi yllättävän nätisti trimmauksen ajan. :)

Lopputulos.

Jemman kanssa ollaan treenailtu pääasiassa luoksetuloa, hihnakäyttäytymistä ja katsekontaktia, vähän istumista ja paikallaan odottamista aina ruoka-aikaan sekä ihan pikkuisen myös seuraamisen alkeita. Jotain höpöhöpötemppuja ollaan myös naksuteltu. Ja leikitty ollaan tietysti enemmän kuin tarpeeksi. Hyvin se jaksaa keskittyä, kun pidetään harjoitukset tosi lyhyinä ja leikitään välissä. Ehkä siitä vielä koira tulee. :)
Camin kanssa ollaan treenailtu agilityä vähän huonommalla menestyksellä. Sillä kun on aina välillä niitä huonompia päiviä, mikä pitäisi kai vaan hyväksyä, mutta aina se vaan jaksaa ohjaajana harmittaa. No, kyllä me niistä kisoista haaveillaan edelleen. Eilisissä treeneissä Cami joutui toisen koiran ahdistelemaksi ja huusi kurkku suorana säikähdystään. Saa nähdä, miten tuo tilanne vaikuttaa tuleviin treeneihin, kun tuo on joskus niin kovin pehmo ja muistaa ikävät asiat pitkään. Pitää vaan yrittää suunnitella joku huippuhauska treeni ensi kerraksi ja palkata tavallista enemmän.


Postauksen ulkokuvat ovat viime lauantain ulkoilureissulta, noista lumista on tainnut sulaa jo puolet pois. Nyt kun on päivisin märkää ja aamuisin/iltaisin tiet jäässä, niin meidän pieni valkoinen on ollut vähän mieli maassa. Se kun toivoisi, että ulkona olisi aina plus 15 astetta, puolipilvistä ja kuivaa. Muussa tapauksessa ulkoilu on ihan yliarviostettua..

2 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Kauhistus kun se on kasvanut! Katsoinko väärin vai onko se tosiaan mennyt jo Camin ohi? :D
Ehtisittekö vaikka ens viikolla taas treffailemaan ipanan kanssa joku ilta? :)

Anne kirjoitti...

On se mennyt jo ohi, 33 cm se oli mun mittausten mukaan. Jättipentu. ♥ Laitan sulle meiliä ens viikosta!