Sivut

sunnuntai 28. elokuuta 2011

Ihan terve se jo on!


Silmähaavoista kärsinyt pieni valkoinen siis. :) On ollut siis jo jonkun aikaa, vaikka en ole ehtinyt sitä täällä hehkutella. Ai miksikö puhun haavoista monikossa? Koska myös toinen silmä alkoi rähmiä juuri ennen kontrollikäyntiä. Ei ollut itku kaukana, kun siitäkin löydettiin haava. Se oli kuitenkin onneksi sen verran pienempi, että parani pelkillä tipoilla. Ja nyt silmät ovat siis taas täysin terveet. Ihanaa!2 kommenttia:

Hanne kirjoitti...

Onko tuollainen silmäsairaus helposti uusivaa, kroonista?
Hyvä, että nyt kaikki on ok.

Anne kirjoitti...

Yleensä nuo haavat ovat jonkin trauman seurausta, eli keppi, kynsi tai muu on osunut silmään. Camin tapauksessa epäilin ensin, että Jemma olisi tassulla osunut silmään. Tuo toinen silmä vaurioitui kuitenkin koirien ollessa eri osoitteissa ja Camin käyttäessä kauluria, eli traumasta tuskin oli kyse.

Eläinlääkäri epäili, että Camin sarveiskalvot ovat normaalia heikommassa kunnossa (huonolaatuinen kyynelneste + kolesterolikertymä,joka kertoo vajavaisesta aineenvaihdunnasta sarveiskalvolla), jolloin ne ovat tavallista alttiimmat vaurioille. Eli sarveiskalvo on mennyt rikki joko "itsestään" tai siihen on tullut hyvin pieni naarmu, jonka terve silmä olisi itse korjannut ilman sen kummempia oireita. Se että molemmat silmät menivät rikki parin viikon sisällä, oli vain tosi huonoa tuuria.

Tähän asti silmät ovat säästyneet haavoilta, joten pitää vain toivoa, että tämä tosiaan oli vain sitä huonoa tuuria. Ihan liikaa ollut silmävaivoja meidän pikkuisella jo.