Sivut

tiistai 26. heinäkuuta 2011

Pieni valkoinen sairastaa jälleen

Olin tosiaan viime viikolla Amsterdamissa lomailemassa koirien ollessa Päiväkummussa hoidossa. Perjantai-aamuna vanhempani soittivat ja kertoivat Camin vasemman silmän olevan jonkinlaisen eritteen peitossa. Neiti lähtikin sitten Mevetin päivystykseen saman tien. Meni hetki, ja puhelin soi uudestaan. Camin silmässä oli puoli senttiä pitkä, syvä haava, jonka paikkaamista varten Cami oli nukutettava.

Päivystyksessä oli onneksi hiljaista, joten Cami pääsi saman tien paikattavaksi. Narkoosi ja koko toimenpide sujuivat onneksi hyvin. Palasimme Suomeen seuraavana yönä, ja otimme taksin suoraan Päiväkumpuun, missä pieni valkoinen juoksikin meitä vastaan unisena, mutta häntä vispaten. :) Koska haava oli niin syvä, että se ulottui ilmeisesti värikalvoon asti, silmän päälle ommeltiin vilkkuluomi suojaamaan silmää. Haavan päälle laitettiin acell-kiekko, joka tehostaa uusien solujen kulkeutumista vauriokohtaan ja nopeuttaa siten paranemista. Tikit poistetaan ensi viikon keskiviikkona, ja samalla nähdään, miten sarveiskalvo on lähtenyt paranemaan.


Onhan tuo vähän hurjan näköinen paikatun silmänsä kanssa, mutta eipä se tunnu paljon menoa haittaavan. Cami on ollut tosi pirtsakka lauantaiaamusta lähtien, eikä ole moksiskaan yksisilmäisyydestään. Se oli kotona viikonlopun yli, mutta lähti eilen takaisin Päiväkumpuun toipumaan. Tuo pikkusisko kun saattaisi koheltaa silmän uuteen uskoon alta aikayksikön. Alla on pari kuvaa, jotka sain potilaasta eilen sähköpostilla. Hyvinhän se näyttäisi olevan toipumassa. :)


3 kommenttia:

Erika kirjoitti...

Voi raukkaa:((

Anni kirjoitti...

Voi pientä! :( Tutulta kuulostaa, Lunalla kun oli aika hurja silmätulehdus hetki sitten, mutta ei se ollut mitään Camin silmään verrattuna. Toivottavasti silmä on kohta entisensä.

Laura kirjoitti...

Voi Camia :( Aika hurjan näköinen on tuo silmä. Paranemisia Camille!