Sivut

lauantai 16. huhtikuuta 2011

Huhtikuun kuulumisia

Edellisestä postauksesta on kulunut jo ikuisuus. On ollut niin paljon koulukiireitä ja muuta puuhaa, että bloggaaminen on vähän jäänyt. Koirien kanssa ollaan kyllä touhuttu, mutta näistä touhuista raportoimiselle ei sitten olekaan jäänyt enää aikaa. Koirien kuvaaminenkin on vähän jäänyt, kun tyypit eivät ole olleet ihan kauneimmillaan viime viikkojen aikana.. Nyt on molemmat koirat taas pesty ja puunattu, joten emäntä voisi yrittää taas aktivoitua sen kuvaamisenkin suhteen. :)


Jemma a.k.a. Jemppu a.k.a. Räpylä täytti tänään jo 15 viikkoa! Painoa sille on kertynyt nyt 8 kiloa, ja säkä on joku vajaat 40 senttiä. Jemma on selvästi rauhoittunut viime viikkojen aikana, ja pureminenkin on vähentynyt tosi paljon. Se kyllä nakertelee edelleen jonkin verran ja roikkuu silloin tällöin housunlahkeessa, mutta oikeaan suuntaan ollaan kuitenkin menossa. Hyvä koira siitä vielä tulee. :)Mulla ei jostain syystä ole ollut koulutusmotivaatio ihan huipussaan. Kaikki höpöhöpö-temput ja tottisalkeet ollaan unohdettu vähäksi aikaa ja ollaankin treenailtu pentusen kanssa pääasiassa ihan arkisia asioita. Vapaana sitä pystyykin nyt pitämään jo aika hyvin, ja pyöräilijät ja lenkkeilijätkin se malttaa jo jättää rauhaan, ainakin silloin kun namikäsi on suht lähellä. :) Varisten ja muiden lintujen perään Jemma meinaa välillä lähteä, mutta jättää nekin rauhaan, jos ehdin sitä kutsumaan ennen kuin se ampaisee liikkeelle. Hihnassa tuo kulkee jo tosi hienosti (satunnaisia hepuleita lukuun ottamatta), ja olenkin alkanut vihdoin lenkittämään noita enemmän yhdessä. Koirillekin kivempi, että voidaan tehdä pidempiä lenkkejä, kun ei tarvitse ulkoilutella noita erikseen.

Tästä yhdessä lenkkeilystä on kuitenkin seurannut sellainen ihana asia, kuin lievä eroahdistus silloin, kun Jemma jää kotiin ypöyksin. Camin kanssa ne pärjäävät kyllä hyvin koulupäivän ajan kahdestaan, mutta ihan yksin oleminen ei sitten olekaan niin kovin siistiä. Sillon ekojen viikkojen aikana treenailtiin paljonkin yksinoloa ilman koiraseuraa, eikä mitään ongelmia ollut, mutta nyt onkin sitten tullut vähän takapakkia tämän suhteen. Pitääkin siis aloittaa nämä harjoitukset ihan alusta.

Jemppu on opiskellut tärkeitä taitoja myös ihan itsenäisesti. Banaanin se osaa jo kuoria väärästä päästä aloittaen.

Ilmoitin Jemman Koirakoulu Vision pentukouluun, joka alkaa ensi viikolla. Kurssi oli aika kallis, mutta varmasti hintansa väärti. Kouluttajat tykkäävät käyttää naksutinta kursseilla, mikä on tosi iso plussa, ja opetus toteutetaan yksityisopetuksena kolmen koirakon pienryhmissä. Innolla odottelen jo kurssin alkua, ehkäpä se kadonnut koulutusmotivaationikin löytyy taas kurssin myötä. Luulen, että tuossa paljaspeppu-pentusessa olisi ainesta vaikka mihin, kunhan vain emäntä innostuisi touhuamaan sen kanssa vielä vähän enemmän. Motivaatiopula johtunee ainakin osittain aivan järkyttävän suuriksi paisuneista univeloista, joita pentunen vähän väliä aiheuttaa. Se nukkuu kyllä ihan hyvin 6 tuntia yössä, muttei valitettavasti sitä kaivattua 8 tuntia..


Käytiin torstaina Camin kanssa agilitaamassa, ja treeneistä jäi tosi hyvä mieli. Musta putki vähän jännitti, kun ei olla sitä vähään aikaan tehty, mutta muuten treenit menivät ihan kivasti. Mitään täydellisiä ratoja ei siis todellakaan tehty, mutta pieni valkoinen oli tosi innoissaan ja pelleili tyylilleen uskollisena vähän väliä. Sekä emännällä, kouluttajalla että muilla treenaajilla oli hauskaa. :) Nyt keväällä olisi tarkoitus käydä muutamissa möllikisoissa, ja tietty ne viralliset kisatkin houkuttelisivat, mutta saa nyt nähdä. Tällä hetkellä meidän ainoa tavoite agilityn suhteen on se, että molemmilla on kivaa, ja viime treeneissä tämä toteutuikin paremmin kuin hyvin. :)

Cami ei osaa aina arvostaa Jemman läheisyydenkaipuuta..

Pentunenkin oli torstaina ensimmäistä kertaa mukana treeneissä. Mukaan se pääsi ihan vaan siitä syystä, etten uskaltanut jättää sitä yksin kotiin treenien ajaksi, kun Villekään ei ollut kotona. Kahden tunnin yksinolo olisi tuolle tässä vaiheessa ehkä vähän liikaa. Jemma oli tosi reipas ja käyttäytyi hallilla yllättävän hyvin. Meidän ei ollut tarkoitus treenata mitään, vaan ihan vaan käydä ihmettelemässä treenipaikkaa ja palkkaamassa katsekontaktista. Jemma pääsi kuitenkin kokeilemaan putkea pariin kertaan ja oli niiiin innoissaan. :D Mun tuleva agilitykoirani.


Voisin yrittää taas vähän tsempata blogin suhteen, kun itseäkin harmittaa näin pitkät tauot päivitysten välillä. Toisaalta nyt keväällä tulee varmasti ulkoiltua enemmän ja muutenkin touhuiltua kaikenlaista, eli ehkäpä niitä päivityksiäkin alkaa sitä kautta tulemaan vähän tiuhempaan tahtiin. :)
 
  Tyypit hehkeinä ennen pesua ja puunausta :)

   
P.S. Kuivasin pentusen turkin tänään ekaa kertaa turboföönillä, ja ilman mitään ongelmia! Olin varautunut vaikka mihin kiljumiseen ja föönintappoyrityksiin ja muihin, mutta tyyppi vain istuskeli kaikessa rauhassa, vähän ehkä kärsimättömänä, mutta aivan ihanasti se joka tapauksessa käyttäytyi. Ihana. :) (Pienen valkoisen fööni-inhosta olenkin muistaakseni joskus jotain maininnut..)

Ei kommentteja: