Sivut

perjantai 22. huhtikuuta 2011

Hehkutusta

Meiltäpä löytyykin maailman ihanin koiranpentu!


Ja myös maailman paras agility-bichon!


Jemman pentukoulu Koirakoulu Visiossa alkoi eilen, ja ekasta kerrasta jäi oikein hyvä mieli. :) Jännitin vähän bussimatkaa, koska Jemma on alkanut taas viime aikoina oksuilemaan bussissa. Annoinkin sille varmuuden vuoksi aamulla pahoinvoinninestolääkettä, jotta matka sujuisi mukavammin meidän molempien kannalta. Oksentelua ei ollut, mutta pentunen oli hieman vaisuhko, kun pääsimme perille. Jemma piristyi kuitenkin tosi nopeasti ja jaksoi keskittyä yllättävän hyvin. Kouluttaja kehui Jemmaa tosi taitavaksi ja innokkaaksi, se kuulemma näytti nauttivan ihan hurjan paljon yhdessä tekemisestä. Eiköhän se munkin koulutusmotivaatio ala pikkuhiljaa palailemaan. :)


Ensimmäisen päivän treeni oli meille jo aika tuttua. Naksuttimeen tuo on jo ehdollistettu, joten se osuus me skipattiin saman tien. Luopumista ja katsekontaktia kertailtiin jonkin verran ja katsekontaktia harjoiteltiin myös liikkeessä. Jemmalla tulee seuraaminen jotenkin luonnostaan tosi hyvin, vaikka ei olla sitä paljoakaan harjoiteltu. Siinä se tassutteli mun vasemmalla puolella ihan oikeassa kohdassa ja piti katsekontaktia. :) Ihana pentu! Luopumisen se on myös hoksannut tosi hyvin, ja sitäkin pystyin jo vaikeuttamaan aika paljon. Jos laitoin namin kämmenelle tai lattialle, niin tuo ipana ei suostunut edes vilkaisemaan sitä vaan tapitti silmiin tosi tiiviisti. Jouduinkin sitten ihan erikseen heiluttelemaan namia tuon kuonon edessä, jotta sain sen edes vilkaisemaan namia ja pääsin palkkaamaan varsinaisesta luopumisesta enkä pelkästä katsekontaktista. Tänään aloin myös ekaa kertaa yhdistämään "jätä"-käskyn luopumiseen. Mulla jotenkin aina unohtuu tuo käskysanan mukaan ottaminen kokonaan, minkä seurauksena Camikin osaa periaatteessa vaikka mitä temppuja, muttei osaa tehdä niitä käskystä.. Kurssilla opeteltuja asioita olisi tarkoitus harjoitella erilaisissa ympäristöissä, erilaisten häiriöiden alla, eli ei muuta kuin pentu, namit ja naksu mukaan ja kohti rautatieasemaa, Itäkeskusta ja muita jänniä paikkoja. :)


Illalla oli vielä agitreenit pienen valkoisen kanssa. Ja mahtavat treenit olikin! Cami oli parhaassa vireessä pitkiin aikoihin ja juoksi hurjaa vauhtia esteeltä toiselle. Samalla se malttoi myös seurata ohjausta tosi hyvin, ja sen ohjaaminen olikin ihan huippukivaa! Ei ollut itselläkään yhtään niin tumpelo olo kuin yleensä. :) Radat eivät olleet ihan sieltä helpoimmasta päästä, mutta suoriuduttiin niistä kuitenkin tosi hyvin. Lisää tällaisia treenejä! Ainoa juttu, joka jäi vähän harmittamaan, oli kepit. Cami menee 6 keppiä hyvin, mutta 12 on jo vähän liikaa, ja tylsistymisen huomaa aika nopeasti. Pitäisi vaan yrittää tehdä nyt paljon lyhyitä keppejä huippupalkalla (ehkä jollain lelulla myös, jos Camin vire vain on siihen sopiva) ja tuplata keppien määrä sitten vähän myöhemmin. Tein tänään myös sen virheen, että palkkasin radalla keppien jälkeen, mikä sekoitti Camin päätä vähän liikaa. Vikalla radalla Cami saikin siis vain paljonpaljon kehuja kepeiltä ja jatkettiin rataa saman tien ilman ylimääräisiä nameja. Vauhti säilyi loppuun asti ja loput esteet taisivat toimia paljon parempana palkkana kuin mitkään herkut. :) Oli ehkä parhaat treenit ikinä!


1 kommentti:

Hanne kirjoitti...

Ihana katse molemmilla noissa kuvissa.
Hehkuttaa pitää silloin, kun siltä tuntuu! Taidatte olla hyvä kolmikko.