Sivut

perjantai 4. helmikuuta 2011

Operaatio valkonaama

Camin silmävuoto on ollut sairastelun jälkeen tosi runsasta, minkä huomaa vähän liiankin hyvin kun katsoo sen punaista naamaa. Joudun ihan jatkuvasti selittelemään punaposkisuuden syytä ihmisille, sen verran rajun näköiset nuo posket tällä hetkellä ovat. Ilmeisesti silmät vain ärtyivät kaikista tippakuureista ja muusta niin pahasti, että vuotavat sen takia edelleen. En keksi oikein muutakaan syytä. Ruokavalion muutoskaan ei ole parantanut asiaa yhtään.

 Vuoden takainen kuva valkonaamasta.

 Ja nykyinen punanaama.

On jo vähän ikävä sitä valkoista naamaa, mikä Camilla vielä vuosi sitten oli. Ajattelinkin yrittää vähän taas panostaa enemmän noiden silmien hoitoon, ja jos mikään ei tunnu auttavan, niin sitten ei auta muu kuin käydä taas lääkärin luona niitä näyttämässä. Olen nyt parin päivän ajan kuivaillut kostuneita silmänalusia tavallista enemmän (eli noin 10 kertaa päivässä), jotta uutta värjäytymää ei tulisi niin herkästi. Silmien huuhtomistakin pitäisi yrittää jatkaa taas ihan säännöllisesti.

Eri valossa kuvattu punanaama, jolta on juuri saksittu pois pahiten värjäytyneet naamakarvat. Ei enää yhtä punainen, mutta punainen kuitenkin. (Miten sen parta näyttääkin tässä noin kamalan pitkältä.. :D)

4 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Jee, nyt näkyy taas tuo salasanavahvistus :) Kyselit tuolla joskus aiemmin että onko sen kanssa ongelmaa sun blogissa pelkästään (samasta syystä en voinut vastata siihen :D), niin joo, en ole muissa blogspotin (tai muidenkaan palvelinten) blogeissa törmännyt tollaseen.. En tiedä mistä johtuu, mutta hyvä kun aina välillä pääsee kommentoimaan ;)

Tosiaan, aika hurjan näköinen tuo Camin naama :( Mutta varmaan tosiaan syy löytyy lääkkeistä ja camin sairaudesta. Ootko kokeillut valkosipuli-kreikanhernetabeletteja koskaan? Mä aina muutenkin niitä mainostelen, kun ne toimii niin hyvin kaikissa alkavissa tulehduksissa ym, mutta ne on monille auttaneet tohon silmänvuotoonkin. Tietty jos haluaa tuon allergiamahdollisuuden sulkea pois, niin eliminaatiodieetti? Meillä jotkut tietyt lihat aiheuttaa silmänvuotoa, esim. nauta.

Anne kirjoitti...

Ehkä mun pitäisi jättää se salasanavahvistus kokonaan pois vähäksi aikaa, pelkään vaan että jotain automaattisia roskakommmentteja alkaa ilmestymään.. Tylsää toisaalta sekin, jos kommentoiminen ei aina onnistu.

Eliminaatiodieetillähän me oltiin ihan muista syistä viime kesänä, ja silmävuoto pysyi samanlaisena koko ajan, eli allergiaperäistä se tuskin on. Camin silmät on kyllä ennenkin vuotaneet jonkin verran, mutta ennen sairastelua se oli kuitenkin aika vähäistä. Luulen että suurin syy on se pitkä lääkitys, koska eläinlääkäri löysi jo silloin kesällä molempien silmien pinnalta pientä arpeutumaa, jota ei osannut selittää, mutta joka ilmeisesti johtui niistä silmätipoista.

Noista valkosipuli-kreikanhernetabeleteista luinkin joskus kauan sitten bichon-foorumilta, mutta olin jo ihan unohtanut koko jutun. Pitääkin ehkä testata, kun moni taisikin siinä viestiketjussa sanoa niiden auttaneen. Kiitos muistutuksesta! :)

karoliina kirjoitti...

hyvin tuttua tuo että joutuu selittelemään ihmisille koiran silmävuodoista, itseäni lähinnä jo rasittaa.
meillä Nemolla alkoi vuotaa silmät yhtäkkiä marraskuussa, rakenteellista vikaa silmissä ei ole, eikä luultavasti ruoastakaan johdu. saa nähdä milloin helpottaa. kuivailua minäkin olen harrastanut.
tsemppiä teille ja toivottavasti silmät tulee kuntoon!

Anne kirjoitti...

kartsu: Camillakin silloin aikoinaan tutkittiin kyynelkanavat, ripset ja muut, eli rakenteellisia vikoja silläkään ei pitäisi olla. Ehkä tämä tästä vielä joskus ajan kanssa helpottaa. Tsemppiä myös teille silmien kanssa!