Sivut

torstai 8. maaliskuuta 2012

Toipilas

Pieni portugalilainen riiviökoira kävi eilen Mevetissä steriloitavana. Pienenpienten portugeesivauvojen tassujen töminää ei siis tulla kuulemaan tässä talossa. Nisäkasvainriskin vähenemisen vuoksi halusin leikkauttaa tuon jo ennen toisia juoksuja, ja asian kanssa alkoi tulla vähän turhan kiire, kun jouduin siirtämään leikkausaikaa jo kerran koirien vatsataudin vuoksi. Nyt leikkaus on kuitenkin onnellisesti ohi, ja koira on kotona toipumassa. Jemma kotiutui eilen alkuillasta, piippaili yön aikana satunnaisesti, ja näytti vielä aamulla tältä:


Nyt neiti on kuitenkin omasta mielestään levännyt jo tarpeeksi, ja sen riehumista saa jo ihan tosissaan estellä. Tyyppi loikkii jättimäisiä loikkia kielloista huolimatta, touhottaa kotona kuin mikäkin ei-toipilas ja heiluttaa häntää niin että koko koira heiluu mukana. "Ja sitten kaksi viikkoa rauhallista hihnalenkkeilyä." Joo apua. Tänään suuhun eksyi jo kaukosäädin, ja pelkään ihan tosissani meidän huonekalujen puolesta, kun mun koulu jatkuu taas ensi viikolla. Kongit ja aktivointipelit on otettu aktiiviseen käyttöön, kuten myös kasa puruluita ja tyhjiä maitotölkkejä ja muuta askarreltavaa.

Eilen napattiin myös viralliset röntgenkuvat samassa rauhoituksessa, ja ihan hyvältähän ne neidin nivelet näyttivät. Alustava arvio kummastakin lonkasta oli B (Kennelliiton virallinen lausunto voi toki poiketa siitä), ja kyynärät ja selkä olivat myös terveen näköiset. Tämännäköiset lonkat neitoselta löytyi:


Vinkkinä vielä tuleville kollegoille: röntgenkuvia otettaessa ei ole kovin reilua omistajaa kohtaan todeta "no kyllähän se siis näillä lonkilla pärjää.. (tässä vaiheessa omistaja miettii jo mahdollisia korjausleikkauksia ja akupunktiohoitoja) .. kyllä nämä varmaan B:t on". Tai vaihtoehtoisesti "hei sillähän on muuten kahdeksan lannenikamaa... (ai senkö takia se peitsaa??) ..eikun ootas, mä taisin laskea väärin". Hieman turhan jännittäviä hetkiä siinä röntgenkuvien kehityskoneen äärellä tälle hermoilevalle koiranomistajalle. Onneksi Jemma todettiin lopulta täysin harrastuskelpoiseksi koirayksilöksi. Emäntä on siis enemmän kuin tyytyväinen tuloksiin ja alkaa nyt raahata pentusta mukaan agitreeneihin vielä entistä useammin. :)

1 kommentti:

Laura kirjoitti...

Onnea hyvistä terveystuloksista ja toipumisia Jemmalle! :)

Saiskos teistä muuten lenkkiseuraa, kunhan Jemma nyt toipuu rauhassa ensin? Multa on kadonnut kaikkien numerot, ja sun meiliosoite on hautautunut sähköpostin uumeniin.. ;)